Direct naar de contentDirect naar de footer

A la carte

SFEERVOL GENIETEN VAN DE HEERLIJKSTE GERECHTEN

Soepen

Soepen

Soepen gemaakt met eigen verse ingrediënten
  • Tomaten Crémesoep *

    6,00

    Romige tomatensoep met bieslook en bruschetta mix

    * Vegetarisch
  • MOSTERDSOEP *

    6,50

    Limburgse soep van Gulpener mosterd met kaasbitterballen

    * Vegetarisch
  • LICHT ROMIGE COURGETTESOEP *

    6,50

    Met pijnboompitjes, mint, limoenrasp en bleekselderij

    * Vegetarisch
  • GAZPACHO *

    6,50

    Frisse koude tomatensoep met garnituur van paprika, komkommer en tomaat

    * Vegetarisch

Allergenen

Wij zijn op de hoogte van de samenstelling van al onze gerechten. Wanneer u een voedselallergie heeft, meldt u dit bij één van de leidinggevenden van de bediening.

Op uw verzoek informeren wij u graag over de allergenen in onze gerechten.

Voorgerechten Klassiek

Voorgerechten Klassiek

Valk Klassiek
  • URKER VIS TRIO

    14,50

    Gerookte paling, gerookte zalm, Hollandse garnalen geserveerd met limoenmayonaise, cocktailsaus en toast

  • GEROOKTE NOORSE ZALM   

    11,50

    Koud gerookte zalm, papadum, rode ui en kappertjes

    Kleine portie 9,00
  • CARPACCIO

    11,00

    Dungesneden ossenhaas met truffelmayonaise en Parmezaan

    Kleine portie 8,00
  • HAM & MELOEN

    11,50

    Zoete meloen met Parmaham

  • CAESAR SALADE *

    11,00

    Salade met gegrilde kip of gerookte zalm of als vegetarische variant

    * Vegetarisch

Tegen een meerprijs van 3,50 is deze salade ook als maaltijdsalade te bestellen. Geserveerd met brood of friet.

VOORGERECHTEN Warm

VOORGERECHTEN Warm

WARME VOORGERECHTEN
  • GEBAKKEN MOSSELEN

    10,50

    In kruidenboter gebakken met verse groente en knofl ook, afgeblust met witte wijn. Geserveerd met een kerriedip en brood

  • TEMPURA GROENTEN *

    9,50

    Diverse soorten groenten gefrituurd in een knapperig tempurabeslag

    * Vegetarisch
  • GEVULDE PORTOBELLO *

    9,50

    Met mozzarella, cherrytomaat, olijven, basilicum, pijnboompitjes en een crumble van broodkruim, groene kruiden en limoen

    * Vegetarisch
Voorgerechten VOORUIT

Voorgerechten VOORUIT

VALK VOORUIT
  • VITELLO TONATO

    11,00

    Malse kalfsrosbief met tonijnmayonaise, kappertjes, rode ui, croutons en frisse salade

    Kleine portie 8,00
  • CARPACCIO VAN DE CHEF

    12,00

    Papadum met rundercarpaccio, wasabi mayonaise, avocado en wakame

  • SASHIMI VAN ZALM

    12,50

    Drie bereidingen van rauwe verse zalm, aangekleed met daikon, radijs, wakame, shiso, sojasaus en wasabi

  • OOSTERSE SALADE *

    8,50

    Knapperige salade van paksoi, paprika, taugé, wortel, en komkommer

    Tegen een meerprijs van 2,50 ook te bestellen met krokante kip

    * Vegetarisch
  • CARPACCIO VAN ZOMERBIET

    9,50

    Met mierikswortelcrème, geitenkaas, rode ui, zoetzure Spaanse peper, walnoot en rucola salade

  • BRUSCHETTA *

    6,50

    6,50 Ingewreven met knofl ook. Rijkelijk belegd met tomaat, ui, olijfolie en verse basilicum

    * Vegetarisch
Hoofdgerechten Klassiek

Hoofdgerechten Klassiek

Valk Klassiek
  • SLIPTONG (2 of 3 stuks)

    21,00

    In roomboter gebakken sliptong, geserveerd met remoulade saus

    prijs 18,00
  • ZEETONG

    35,00

    In roomboter gebakken zeetong, met Picasso garnituur of Hollandaise saus

  • MOSSELPAN

    18,50

    Zeeuws Roem, in witte wijn bereid met stokbrood, koude sausjes en salade

  • BLACK ANGUS STEAK XL

    23,50

    Met aardappeldippers en pepersaus

  • BOERENSCHNITZEL

    18,50

    Met gebakken champignons, uien en spek, gegratineerd met kaas

    prijs 16,00
  • KALFSLEVER

    21,50

    Met spek, uien en rodewijnsaus

    prijs 17,50
  • HUISGEMAAKTE SPARERIBS

    18,50

    Met twee koude sausjes, suikermais en aardappelsalade

  • GEGRILDE KIPSATÉ

    18,50

    Kippendijen, atjar, gebakken uitjes, seroendeng en kroepoek

Hoofdgerechten vooruit

Hoofdgerechten vooruit

Valk vooruit
  • ZALMFILET

    21,50

    Gegratineerd met verse tomaat, ui en basilicum Geserveerd met aardappelrösti en een saus van pesto

  • ZOMERSCHOL

    18,50

    Van de plancha, met waspeentjes, krokante aardappel en remouladesaus

  • TOURNEDOS

    20,50

    Met roomkaas, uitgebakken knapperige bacon en jus van Pedro Ximenez

    Kleine portie 26,50
  • MIXED GRILL DE LUXE 450 gr.

    26,50

    Broodje beefburger, spare ribs, pittige buikspek, gemarineerde bavettespies, kipsjasliek, suikermais, kruidenboter en pepersaus

  • VALK BURGER

    18,50

    Brioche bun, cheddar, texmex salsa, en aardappeldippers

  • WILDZWIJN BIEFSTUK

    22,50

    Geglaceerde doperwten, gepofte rode ui, aardappelmousseline en rodewijnsaus

  • BUIKSPEK

    19,50

    Pittige buikspek met couscous, truffelchips en wasabi soyasaus

Alle hoofdgerechten worden geserveerd met gebakken aardappelen, frites, verse warme groente en een rauwkostsalade.

Hoofdgerechten vega

Hoofdgerechten vega

Valk vega
  • RODE BIET EN KAAS *

    16,50

    Kaaskroketjes, puree van biet, gepofte biet en gemarineerde chioggia biet

    * Vegetarisch
  • GADO GADO BURGEr *

    17,50

    Brioche bun met vegetarische burger, ei, komkommer, tauge, wortel, gefrituurde uitjes, pindasaus en potato dippers

    * Vegetarisch
  • POKÉ BOWL *

    16,50

    Fris rijst gerecht met sushi rijst, sojaboontjes, avocado, wakame, paksoi, cashewnoten wortel en radijs

    * Vegetarisch

Alle hoofdgerechten worden geserveerd met gebakken aardappelen, frites, verse warme groente en een rauwkostsalade.

Desserts

Desserts

Deze gerechten worden met liefde bereid door onze chefs met een speciale passie voor desserts
  • DAME BLANCHE 3.0

    8,00

    Vanilleroomijs, witte chocoladekoepel, chocoladesaus en slagroom

  • ZOMERKONINKJES VAN ‘JOOP UIT ENS’

    6,50

    Aardbeien, vanilleroomijs en slagroom

  • AMSTEL RADLER ‘STRAWBERRY’

    7,00

    Gemarineerde aardbeien, Radlersorbetijs, krullen witte chocolade en slagroom

  • VALK SORBET

    6,50

    Sorbetijs met vers fruit, cassis en slagroom

  • BANANENSPLIT

    7,50

    Banaan, bananenroomijs, chocoladesaus en slagroom

  • CRÈME BRÛLÉE FRAMBOOS

    7,50
  • ‘ELIEN’S BLONDIE’

    7,00

    Huisgemaakte brownie met witte chocolade met vanilleroomijs en gezouten karamelsaus

  • SUIKERVRIJ IJSTAARTJE

    6,50

    Zonder toegevoegde suikers, taartje van chocolade en vanille ijs met vers fruit

  • ALMOST FINISHED

    6,25

    Koffie met blokzijlerbrok, Tony Chocolonely, slagroom en limoncello

Allergenen

Wij zijn op de hoogte van de samenstelling van al onze gerechten. Wanneer u een voedselallergie heeft, meldt u dit bij één van de leidinggevenden van de bediening.

Op uw verzoek informeren wij u graag over de allergenen in onze gerechten.

Koffie

Koffie

Koffie specialiteiten
  • Tucan

    6,50

    Koffie, speciale Valk blended koffierum, ongezoete room

  • Irish

    6,50

    Koffie | Ierse Whisky | ongezoete room

  • French

    6,50

    Koffie | Grand Marnier | ongezoete room

  • Italian

    6,50

    Koffie | Amaretto | ongezoete room

  • Dokkumer

    6,50

    Koffie | Sonnema Beerenburg | ongezoete room

Likeuren

Likeuren

Likeuren
  • Amaretto di Sarono Originale

    5,00

    Italiaanse amandellikeur

  • Baileys

    5,00

    Ierse crème likeur

  • Cointreau

    5,00

    Spaanse sinasappel likeur

  • Grand marnier rouge

    6,00

    Franse sinaasappellikeur

  • Kahlua

    5,00

    koffielikeur

  • Liqor 43

    5,00

    Spaanse vanillelikeur

  • Tia maria

    5,00

    Jamaicaanse koffielikeur