Direct naar de contentDirect naar de footer

Natuur en water

Emmeloord is omringd door prachtige natuur. Een omgeving die zeer geliefd is bij natuurliefhebbers en rustzoekers. Kom genieten van de prachtige natuur in de Noordoostpolder! Waar begin 20e eeuw nog Zuiderzee was, vind je nu dichte bossen, afgewisseld met bloemrijke graslanden en het open water van de randmeren.

Beleef de weerribben

Beleef de weerribben

Nationaal Park Weerribben-Wieden is zeker een bezoek waard. Genieten van een kanotocht tussen de rietkragen, varen langs bloemrijke hooilanden of genieten
van het geheimzinnige moerasbos. het kan allemaal in De Weerribben en De Wieden.

Rondvaarten door Nationaal Park Weerribben-Wieden Ossenzijl
Varen met een speciaal gebouwde platbodem rondvaartboot door kleine en ondiepe slootjes en vaartjes in de weerribben. Vertrekpunt is het overdekte botenhuis bij het buitencentrum de Weerribben.

Werelderfgoed Schokland

Werelderfgoed Schokland

Midden in de Noordoostpolder ligt het voormalige eiland Schokland. Een archeologisch monument vol bijzondere bodemschatten. Een plek tussen land en water, waar eeuwenlang mensen woonden. Altijd strijdend met de elementen. Ontdek het verborgen verleden van Werelderfgoed Schokland en het prachtige natuurgebied dat het nu is.

Lees meer
Rijksmonument het Waterloopbos

Rijksmonument het Waterloopbos

Rijksmonument Waterloopbos is een historisch openlucht laboratorium in een prachtig polderbos. Hier zijn honderden onderzoeken uitgevoerd naar het gedrag van water. Je vindt er restanten van het onderzoek naar de Deltawerken, maar ook van waterwerken voor exotische plekken zoals de haven van Lagos. Het bos is vrij toegankelijk van zonsopgang tot zonsondergang. Gemarkeerde wandelroutes leiden je langs de modellen van waterwerken die als ruïnes in het bos liggen